SISSE TOMCZYK

Nye vaner – hold motivationen!

November 7th, 2015

De fleste mennesker der arbejder med at ændre en gammel vane til en ny, må acceptere at starte langsomt, med små skridt og f.eks. spørge sig selv, de dage hvor motivationen ikke er den højeste, energien svigter eller tiden er fløjet på arbejde: Hvad er det mindste jeg kan gøre, for at jeg er i gang med mit mål?

Læs mere...

Bliv din egen indre chef

June 10th, 2015

Alle de måder vi taler med os selv, positivt som negativt, alle de "stemmer" er dele af vores personlighed og de kan være gode at få et overblik over. Hvorfor? For at lære at bruge de dele der er gode for dig og lære at lukke munden på dem som ikke har pæne hensigter eller tapper dig for energi ved at være nogle negative, anmassende væsner.

Læs mere...

Udfordringer, ænder og løsninger.

April 10th, 2015

Kald dem ænder, udfordringer, mål, problemer, opgaver eller hvad der nu passer dig. Det handler om overblik...

Læs mere...

Visionboard – 10 små step

February 12th, 2015

Jeg tænkte, at jeg ville prøve at give nogle bud på konkrete arbejdsredskaber her på bloggen. Og det første jeg vil præsentere, er et visionboard. Her får du 10 små step til at lave dit eget visonboard.

Læs mere...

Held og lykke med eksamen!

December 14th, 2014

Det er ikke held og lykke du skal bruge, det er ikke "bare det nu går" følelsen der må overmande situationen. På andre sprog, hvis man oversætter til det danske, vil lignende brugte sætninger indeholde: Vær stærk og sikker, styrke og vilje stå dig bi, kæmp til du segner, gør dig umage osv.

Læs mere...

En omgang personlig udvikling

June 11th, 2014

De to stemmer, englen og djævlen på skuldrene, eller hvad de nu hedder hos dig, kan være interessante at observere og finde ud af hvornår de hver især træder i kraft.

Læs mere...

Noget at falde tilbage på

March 27th, 2014

Personligt tror jeg ikke på begrebet "at falde tilbage" på noget som helst. Jeg kan ikke forestille mig at jeg ville lande særlig blødt på eksamensbeviset fra nogen ungdomsuddannelse, hvis jeg virkelig er ude i så fatalt et fald, at dét er, hvad der kan gribe mig.

Læs mere...

Mentaltræning giver plus på ressource kontoen

December 10th, 2013

Mentaltræning er for alle og særlig godt for mennesker som skal præstere. Med lidt øvelse og et par coach sessions kan du begynde at tæmme din indre dialog, og det vil give plus på ressource kontoen.

Læs mere...

Jeg lod musikken bære

November 7th, 2013

Rent fysiologisk er det en flerstrenget kædereaktion der sker i hjernen, når vi lytter til musik og endnu flere reaktioner, når vi selv spiller. Det er ren hjerneyoga, at beskæftige sig med musik. Adskillige centre aktiveres og forskellige dele af hjernen tager sig af forskellige dele af musikken, så som tonehøjde, dynamik og rytme.

Læs mere...

Omstillingsparate væsner

October 31st, 2013

Mennesker er designet sådan, at vores frontallap inde bag panden sørger for, at vi bekymrer os, planlægger og sætter både realistiske og mindre realistiske mål. Den er som en slags overbegejstret koordinator. Det kan være rigtig godt med planer og målsætninger, men er din indre koordinator lidt for urealistiske eller bare lidt for meget på arbejde, kan det skabe stress.

Læs mere...